Naan är ett bröd som äts till indisk mat som tillbehör för att plocka upp maten istället för sked eller bestick. Det ska jäsas och sen stekas i olja, här delar jag med mig av ett recept jag använde för någon dag sedan då jag lagade chana masala.
Naanbröd
Räcker till 6 bröd
- 1,5 dL växtbaserad mjölk
- 1 tsk torrjäst
- 3,5-4 dL mjöl.
- En nypa salt
- Olja till stekning
Värm den växtbaserade mjölken till 37 grader, häll i en stor bunke och lös upp torrjästen (tar ca 10 minuter innan den är helt upplöst).
Knåda in salt och mjöl till en jämn deg, täck degen med en handduk och låt jäsa i 45 minuter.
Dela så upp degen i 6 golfbollsstora bitar och låt jäsa i ytterligare 30 minuter.
Platta ut varje boll till ca 1 cm tjocka bröd, stek i olja med varm stekpanna i ca 2-3 minuter på varje sida tills det är färdigt.
Servera naanbröden varma och färska till valfri rätt.
Pingback: Daal och Nam | Linser, bönor, grönkål och garn